Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szerkesz háromszöget ha az oldalak szokásos jelölési használva

Főoldal » Általános iskola » Matematika
339
a=b=4cm,c=3cm;
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia Attila!

A 3 cm-es szakaszt leméred egy félegyenes egyik végére, majd körzőnyílásba veszed a 4 cm-es szakaszt és a 3 cm-es szakasz egyik, majd a másik végpontjából íveket rajzolsz és a harmadik csúcs ott lesz, ahol a két ív metszeni fogja egymást! :)

A másik két pontja a háromszögnek természetesen a 3 cm-es szakasz két végpontja lesz.
0