Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS, köszi

Főoldal » Középiskola » Matematika
293
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, sos, tört, Gimnázium, egyezerűsítés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`sqrt(9a^2)=sqrt(3^2a^2)=color(red)(3a)`


b.)
`sqrt((3a^3b)/(27ab^3))=sqrt(a^2/(9b^2))=color(red)(a/(3b))`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1