Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
295
Ha az a^b hatványban az alapot és a kitevőt is megduplázzuk, akkor z-t kapunk. z= a^b*x^b.
Mennyi az x?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, hatványozás, Gyökvonás, algbera
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(2a)^(2b)=a^b*x^b`

`2^(2b)*a^(2b)=a^b*x^b`

`(2^(2b)*a^(2b))/(a^b)=x^b`

`4^b*a^b=x^b`

`color(red)(root(b)(4^b*a^b)=x)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1