Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus 2

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Sziasztok !
Valaki tudna nekem segíteni az alábbi feladatban ? Nagyon hálás lennék érte !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

2. feladat: a; pont (2·x+1) nagyobb, mint 0 , tehát "x" nagyobb, mint -0,5 a feltétel!
lg (2x+1)=lg (x+1)² → (2x+1)=(x²+2x+1) , ebből x²=0 , tehát x=0 a megoldás! :)

Ez jó is, mert a feltételt is kielégíti (x=0) !
0

2. feladat:
b; pont (x+19) nagyobb, mint 0, azaz "x" nagyobb, mint -19 a feltétel!

log₂log₅(x+19)=1 → log₅(x+19)=2¹ → (x+19)=5² → (x+19)=25 , tehát x=6 a megoldás! :)

Ez jó is, mert a feltételbe is benne van!
0