Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek logaritmus 1

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Sziasztok !
Valaki tudna nekem segíteni az alábbi feladatban ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. feladat:
a; log₃243= 5 , mert 3⁵=243 lesz ;
b; log₅(1/625)= -4 , mert 5-⁴=1/5⁴=1/625 lesz ;
c; log(1/3) 9= -2 , mert (1/3)-²=3²=9 lesz ;
e; log₃ ((√45·√20·6)/(30·2)) = log₃((30·6)/(30·2))=log₃ (6/2)=log₃3=1 a végeredmény! :)
0