Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
361
A mellékelt matek házimhoz szeretnék kérni segítséget. Az y= 3x-4 et ábrázoltam de azokat a hiányzó pontokat nem tudom hogyan kell meghatározni, sajnos nem értem.
A 8- as feladatról van szó.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

8. feladat:
a; pont:
1. eset: x=-6, tehát y=3x-4=3·(-6)-4=(-18-4)=-22 → A( -6; -22) a pont ;
2. eset: x=2, tehát y=3·2-4=(6-4)=2 → B( 2; 2) a pont ;
3. eset: y=1 , tehát x=(y+4)/3=5/3 → C( 5/3 ; 1) a pont ;
4. eset: y=-1 , tehát x=(-1+4)/3= 3/3=1 → D( 1; -1) a pont !

b; pont: Akkor van a grafikon alatt az adott pont, ha pl. A-nál -22 alatt van a második koordináta (kisebb, mint -22) (pl. -6; -24) , B-nél is kisebb emiatt (pl. 2; 1) , mint 2; C-nél kisebb mint 1 a második koordináta (pl. 5/3 ; 0) és D-nél pedig (1; -2) pl. a pont!

c; pont: Akkor van a grafikon felett a pont, ha nagyobb az adott pont második koordinátája! (az "y" értéke!)
Így pl. a megfelelő pontok: A( -6; 5) ; B(2; 4) ; C(5/3 ; 3) és D(1; 0) lennének! :)
Módosítva: 1 éve
1