Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
A frissen kaszált fű nedvességtartalma 60%, a széna nedvességtartalma pedig 15%. Hány kg széna lesz 1 tonna fűből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A feladat szerint akkor 1 tonna fűnek(1000kg) is 60%-a víz, 40% pedíg száraz.
Száraz rész:
1000*0,4=400kg
Aztán meg kell nézni, mennyi a száraz anyag tartalom.
Ha a nedvességtartalma 15%, akkor a száraz az 85%
Aztán kiszámoljuk, hogy 400 kg szárazanyag hány kg szénában található:
"x" a széna tömege. Akkor:
0,85*x=400kg
x=400/0,85
x=470,59kg
470 kg széna lesz egy tonna fűből.
-1