Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat 13

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
15./ Egy gazda a 8200 négyzetméteres területén fogja levágni a füvet. A benzines fűnyíró tankja téglatest alakú, melynek belső élei 35 cm, 20 cm és 10 cm hosszúságúak. Minimum hányszor kell majd újra töltenie az üzemanyagtartályt, ha tele tankkal indul és a fűnyíró fogyasztása 100 négyzetméterenként 0,3 liter?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A tartály térfogata: `"V"=a*b*c=35*20*10=7.000 \ "cm"^3=7 \ "liter"`

Fogyasztás: `8.200*"0,3"/100="24,6" \ "liter"`

Az újratöltések száma így: `"n"=("24,6" \ "liter")/(7 \ "liter")="3,51"`

`color(red)("Tehát legalább 4 újratöltés szükséges.")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1