Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat 12

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
14./ Egy diák az év során több érdemjegyet kapott matematikából, melyek: elégtelen kettő, elégséges egy, közepes kettő, jó kettő, jeles négy. Mennyivel növekedne a diák átlaga, ha kapna még egy ötöst?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az összes jegy összege: `1*2+2*1+3*2+4*2+5*4=38`

Az összes jegyszám: `2+1+2+2+4=11`

A jelenlegi átlag: `barx=38/11="3,45"`

Ha kap még egy 5-öst akkor módosul a jegyek összege és száma is.

A jegyek összese a változás után: `38+5=43`

A jegyek száma a változás után: `11+1=12`

Az új átlag így: `43/12="3,58"`

Tehát a változás: `"3,58"-"3,45"=color(red)("0,13")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1