Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat 6

Főoldal » Középiskola » Matematika
556
6./ Oldja meg a valós számok halmazán az alábbi egyenletet, ellenőrzéssel!
a./ 18 ∙(7x + 96) + 19∙(5x – 56)  1990
b./ (x - 6)2 - 4 = 54 - (x - 2)2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`18*(7x+96)+19*(5x-56)=1.990`

`126x+1.728+95x-1.064=1.990`

`221x=1.326`

`color(red)(x=6)`




`(x-6)^2-4=54-(x-2)^2`

`x^2-12x+36-4=54-x^2-4x+4`

`2x^2-16x-18=0`

`x^2-8-9=0`

`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(8+-sqrt((-8)^2-4*1*(-9)))/(2*1)=color(red)({(x_1="-1") , (x_2=9):})`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1