Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat 3

Főoldal » Középiskola » Matematika
552
3./ Hány darab négyjegyű, különböző számjegyekből álló páros szám alkotható a 0, 1, 2, 3, 4 számjegyekből? Indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha négyjegyű számot szeretnénk akkor az biztos, hogy 0-val nem kezdődhet valamint 0-ra, 2-re, vagy 4-re végződhet. Így azt gyorsan meg is állapítottuk, hogy az első helyre mindössze 4 szám az utolsó helyre 3 szám kerülhet.

Ha 0 az utolsó szám akkor: `4*3*2=24` lehetőség van.

Ha 2 az utolsó szám akkor: `3*3*2=18` lehetőség van.

Ha 4 az utolsó szám akkor: `3*3*2=18` lehetőség van.

Így összesen: `2*18+24=color(red)(60)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1