Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat 2

Főoldal » Középiskola » Matematika
358
2./ Egy derékszögű háromszög egyik befogója 12 cm, átfogója 13 cm hosszú. Hány cm hosszú a másik befogó? Mekkora a háromszög területe és a kerülete? (A plusz kérdéshez segítség a sárga 36. oldalán: mekkora a köré írt kör sugara?)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A hiányzó befogó hossza: `x=sqrt(13^2-12^2)=color(red)(5 \ "cm")`

A háromszög területe: `"T"=(12*5)/2=color(red)(30 \ "cm"^2)`

A háromszög kerülete: `"K"=12+5+13=color(red)(30 \ cm)`

A derékszögű háromszög köré írható kör sugara az átfogó fele tehát: `"r"=13/2=color(red)("6,5" \ "cm")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1