Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

200g 30%-os sóoldatot 400 g 36%-os sóoldattal összekeverünk. Hány százalékos oldatot kapunk? Készíts ellenőrzést is!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
264
200g 30%-os sóoldatot 400 g 36%-os sóoldattal összekeverünk.
Hány százalékos oldatot kapunk?
Készíts ellenőrzést is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`200*"0,3"+400*"0,36"=600*x`

`60+144=600x`

`204=600x`

`color(red)("0,34"=x)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1