Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Két város egymástól 250 km távolságra van „A” városból „B” városba reggel 8 órakor induló segédmotoros sebessége 40km/h. Ugyanekkor „B” városból „A” városba induló autó sebessége 60km/h.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
296
Két város egymástól 250 km távolságra van „A” városból „B” városba reggel 8 órakor induló
segédmotoros sebessége 40km/h.
Ugyanekkor „B” városból „A” városba induló autó sebessége 60km/h.
Mikor és hol találkozik a két jármű?
Készíts ellenőrzést is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`v_1*t+v_2*t=250`

`40t+60t=250`

`100t=250`

`t=2,5 \ "óra"`


A találkozási idő így: `8:00 + 2:30 = color(red)(10:30)`


A segédmotoros által megtett út: `s_1=v_1*t=40*"2,5"=100 \ "km"`

Tehát a segédmotoros az indulási helyétől számított 100 km-re találkozik az autóval, ami pedig `250-100=color(red)(150 \ "km")`-t tesz meg a B városból.
Módosítva: 1 éve
2