Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy trapéz két alapja a=7 cm, c= 5cm, területe 48 cm2. Mekkora a trapéz magassága? Készíts ellenőrzést is!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
270
Egy trapéz két alapja a=7 cm, c= 5cm, területe 48 cm2.
Mekkora a trapéz magassága?
Készíts ellenőrzést is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`"T"=((a+"c")*"m")/2`

`"m"=(2"T")/(a+"c")`

`"m"=(2*48)/(7+5)=color(red)(8 \ "cm")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1