Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Segítene valaki megoldani a képen látható két matematika feladatot, köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Méret szerint számozd be 1,2,3,4-el a háromszögeket mert aszerint oldom meg, hogy legyen valami sorrend.

1-es: Látod, hogy ez egyik befogó 2 egység hosszú a másik 1 egység hosszú erre felírva a tételt kapjuk, hogy `x=sqrt(2^2+1^2)=color(red)(sqrt5 \ "egység")`


2-es: Látod, hogy ez egyik befogó 3 egység hosszú a másik is 3 egység hosszú erre felírva a tételt kapjuk, hogy `x=sqrt(3^2+3^2)=color(red)(sqrt72 \ "egység")`


3-as: Látod, hogy ez egyik befogó 4 egység hosszú a másik 2 egység hosszú erre felírva a tételt kapjuk, hogy `x=sqrt(4^2+2^2)=color(red)(sqrt20 \ "egység")`


4-es: Látod, hogy ez egyik befogó 5 egység hosszú a másik 3 egység hosszú erre felírva a tételt kapjuk, hogy `x=sqrt(5^2+3^2)=color(red)(sqrt34 \ "egység")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1