Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög szögeinek kiszámolása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
346
A C csúcsnál lévő szöget ki tudtam számolni a 62/2(31) és a 46 fokból, illetve az E szöget is. De az E szög melletti szögnél elbizonytalanodtam, hogy az hogy is kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, szögszámolás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`gamma=180°-alpha-beta=180°-62°-46°=color(red)(72°)`

`delta=180°-alpha/2-gamma=180°-(62°)/2-72°=color(red)(77°)`

`epsilon=180°-delta=180°-77°=color(red)(103°)`

`kappa=180°-(180°-gamma/2-delta)=180°-(180°-(72°)/2-77°)=color(red)(113°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1