Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS, Segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
330
meg tudná nekem valaki csinálni légyszíves
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sós, légyszíves
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
6. feladat
c= ? Pitagorasz-tétel felírásával:
202 + 212 = c2
400 + 441 = c2
841 = c2 / négyzetgyököt vonunk
 841  = 29 = c

a = ? Pitagorasz-tétel felírásával:
a2+ 322 = 402
a2 +1024 = 1600 / - 1024
a2 = 576 / négyzetgyököt vonunk
 576  = 24 = a

b = ? Pitagorasz-tétel felírásával:
112+ b2 = 612
121 + b2 = 3721 / - 121
b2 = 3600 / négyzetgyököt vonunk
 3600  = 60 = b

A keresett oldalak a = 24cm, b = 60 cm és c = 29cm.
Az első háromszög K = 20 + 21 + 29 =70 cm.
Az második háromszög K = 32 + 40 + 24= 96cm.
Az harmadik háromszög K = 11 + 61 + 60 = 132 cm.
Módosítva: 1 éve
1

7. Feladat

Az ábrából felírhat egy pitagorasz-tétel:
x2 + 602 = 1852
x2 + 3600 = 34225 / -3600
x2 = 30625 / négyzetgyököt vonunk
x =  30625  = 175

A szitakötő 175 cm magasságban ült a víz felett.
Módosítva: 1 éve
1