Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy téglatest élei?

Főoldal » Középiskola » Matematika
331
Egy téglatest éleinek aránya 1:3:5. Felszínének és térfogatának mérőszáma megegyezik. Mekkorák az élei.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A(téglatest)=2×(x·3x+x·5x+3x·5x)=2×(23x²)=(46·x²) lesz; V(téglatest)=a×b×c=x·3x·5x=(15·x³) lesz.
Mivel a kettő egyenlő, így: x=(46/15)=3,067 adódik!
Az élek tehát: a=x=3,067 ; b=(3·x)=9,2 ; c=(5·x)=15,333 lesznek, azaz mondjuk 3,07 cm, 9,2 cm ill. 15,33 cm! :)
1