Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
575
Egy 40 kg-os tanuló felviszi a nyolcadikra az 5 kg-os táskáját.Összesen mennyi munkát végzett ha 1 emelet 3m?
Mennyi ebből a hasznos munka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A tömegegek összeadódnak ilyen esetben, tehát:
m=40 kg+5 kg=45 kg
Mivel 1 emelet 3 méter , ezért 8 emelet 8*3 tehát 24 m lesz.
h=24m
g=10 m/s2
Munka kiszámítása:
W=m*g*h=45 kg*10 m/s2*24 m= 10800 J

A hasznos munka:
Itt a hatásfokot értjük, tehát a hasznos munkát elosztod az összes munkával...
Hatásfok= Whasznos/Wösszes
Tehát itt a tömegek is megfelelnek a munkának
5kg/45kg=...ennyi lesz a hatásfok
Módosítva: 8 éve
0