Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
714
Egy számtani sorozat első három tagjának összege18. A harmadik és a negyedik tag összege 28-cal nagyobb az első és a második tag összegénél. Határozd meg a sorozat első tagját és a különbségét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(a_1+a_2+a_3=18),(a_3+a_4=a_1+a_2+a_3+28):}=>{(a_1+a_1+d+a_1+2d=18),(a_1+2d+a_1+3d=a_1+a_1+d+28):}=>{(3a_1+3d=18),(4d=28):}=>{(3a_1+3d=18),(d=7):}`

a.)
`color(red)(d=7)`


b.)
`3a_1+3d=18`

`3a_1+3*7=18`

`3a_1=-3`

`color(red)(a_1=-1)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1