Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
Egy számtani sorozat 28. tagja 96, 32. tagja 112.Hányadik tagja ennek a sorozatnak a 192?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_32=a_28+4d`

`(a_32-a_28)/4=d`

`(112-96)/4=d`

`4=d`


`a_n=a_k+(n-k)*d`

`192=112+(n-32)*4`

`80=4n-128`

`208=4n`

`color(red)(52=n)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1