Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
A {bn} számtani sorozatról tudjuk, hogy b7 - b1 = 24 és b7 + b1 = 4
a) Mennyi a differencia?
b) Mennyi az első tag?
c) Mennyi a hetedik tag?
d) Mennyi a negyedik tag?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(b_7-b_1=24),(b_7+b_1=4):}=>{(b_1+6d-b_1=24),(b_1+6d+b_1=4):}=>{(6d=24),(2b_1+6d=4):}=>{(d=4),(2b_1+6d=4):}`

a.)

`color(red)(d=4)`


b.)

`2b_1+6d=4`

`2b_1+6*4=4`

`2b_1=-20`

`color(red)(b_1=-10)`



c.)

`b_7=b_1+6d=-10+6*4=color(red)(14)`



d.)

`b_4=b_1+3d=-10+3*4=color(red)(2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1