Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
325
3./ Mekkora a (nagyság szerint) középső szöge annak a háromszögnek, amelynek az oldalai 15 cm, 13 cm és 8 cm hosszúak? (Megjegyzés: Egyes feladatokat szinusz, koszinusz tétellel kell megoldani de olyat még nem tanultunk hogy sin a minusz egyediken meg cos a minusz egyediken)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Itt valóban cos-tételt kell felírni: A 13 cm-es oldallal szemben levő szög legyen béta!
13²=8²+15²-2·8·15·cos β , ezt rendezve → 120=240·cosβ → cos β=0,5 → β=60⁰ a keresett szög! :)

Remélem tudtam segíteni! :)
0