Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem segítsetek! Köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
341
Legyenek x, y, z olyan pozitı́v valós számok, amelyekre xy ≥ 2, zx ≥ 3, yz ≥ 6. Melyik az a legkisebb érték
amelyet felvehet a 13x² + 10y² + 5z² kifejezés?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1*2=2, 1*3=3, 2*3=6
13*1²+10*2²+5*3²=13+40+45=98
0