Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány szék van ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
410
Egy teremben 3 és 4 lábú székek vannak . 4 lábú szék 2* annyi mint 3lábú. Összesen 77 láb van.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A teremben `h` darab 3 lábú és `n` darab 4 lábú szék van.

`{(h * 2 = n, "(4 lábú szék 2* annyi mint 3lábú)"),
(h * 3 + n * 4 = 77, "(Összesen 77 láb van)"):}`

`h * 3 + n * 4 = 77`
`h * 3 + (h * 2) * 4 = 77`
`h * 3 + h * 8 = 77`
`h * 11 = 77           | : 11`
`h = color(red)7`

`h * 2 = n`
`n = h * 2 = 7 * 2 = color(red)14`

Ellenőrzés:
`h * 3 + n * 4 = 7 * 3 + 14 * 4 = 21 + 56 = 77`
Módosítva: 1 éve
1