Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
9./ Egy trópusi fa magassága a következő tapasztalati képlettel közelíthető:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`"m"="2,3"*"1,02"^(2*0-2)="2,3"*"1,02"^-2=color(red)("2,21" \ "m")`


b.)
Fél év kb 26 hét.

`"m"="2,3"*"1,02"^(2*26-2)=color(red)("6,19" \ "m")`


c.)
1 év múlva: `"m"="2,3"*"1,02"^(2*52-2)=color(red)("17,34" \ "m")`

2 év múlva: `"m"="2,3"*"1,02"^(2*104-2)=color(red)("135,95" \ "m")`

10 év múlva: `"m"="2,3"*"1,02"^(2*520-2)=color(red)("1.944.044.155,32" \ "m")` ami nyilván csak fiktív számítás.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0