Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
8./ Számítsd ki számológép nélkül:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`2^(3+log_2 13)=2^3*2^(log_2 13)=8*13=color(red)(104)`


b.)
`512^(7/9)=(2^9)^(7/9)=2^7=color(red)(128)`


c.)
`log_(2/5) (125/8)=log_(2/5) ((2/5)^-3)=color(red)(-3)`


d.)
`sqrt2^6-root(3)(2)^15=2^3-2^5=8-32=color(red)(-24)`


e.)
Ilyen nincs!


f.)
`log_100 10=>100^(1/2)=10=>color(re)(1/2)`


g.)
`3^(2-log_3 11)=3^2*3^(-log_3 11)=9*3^(log_3 11^-1)=9*11^-1=color(red)(9/11)`


h.)
`81^("0,75")=(3^4)^(3/4)=3^3=color(red)(27)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0