Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
4./ Egy ABC szabályos háromszög oldalai 5 cm hosszúak. Az eredeti háromszög AB oldalát az A-n túl meghosszabbítva 2 cm-rel kapjuk a D pontot; az AC oldalt a C-n túl meghosszabbítva kapjuk az E pontot; a CB oldalt a B-n túl meghosszabbítva kapjuk az F pontot. Mekkorák a kapott DEF háromszög oldalai? (Megjegyzés: Egyes feladatokat szinusz, koszinusz tétellel kell megoldani)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
c²=a²+b²-2*a*b*cos gamma
c²=2²+7²-2*2*7*cos120°=4+49+14=67
c=gyök 67= 8,1854
0