Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
293
2./ Mekkora a területe a 6,7 cm sugarú körbe írható szabályos nyolcszögnek? (Megjegyzés: Egyes feladatokat szinusz, koszinusz tétellel kell megoldani)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a="R"*2*sin \ (180°)/"n"="6,7"*2sin \ (180°)/8="5,13" \ "cm"`

`"T"=("n"*a^2*cot \ (180°)/"n")/4=(8*"5,13"^2*cot \ (180°)/8)/4=color(red)("126,97" \ "cm"^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0