Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kocka testátlója 58 dm. Mekkora az éle és a felszíne?

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
Mekkora a felszín és az él?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A kocka éle kiszámolható a testátlóból: a=58/√3=33,49 dm lesz !
Így már számolható a felszíne is: A(kocka)=6·a²=6·(33,49)²=6728 dm² lesz pontosan !

Remélem tudtam segíteni! Kellemes Ünnepeket ! :)
3