Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika felvételi feladat 9. évfolyamra, Háromszög nagyság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
444
Segítséget szeretnék kérni a mellékelt képen lévő feladathoz, ha lehet egy kis magyarázattal, köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Az `AhatEC` szög mértéke: `180°-112°=68°` Ez a háromszög egy egyenlő szárú háromszög a feladat leírása alapján azaz az alapon fekvő szögek megeggyeznek így a keresett szög: `color(red)(alpha=68°)`


b.)
`ABD` háromszög is egyenlő szárú háromszög így annak alapján fekvő szögek itt is egyenlőek így a keresett szög: `delta=alpha+7°=68°+7°=color(red)(75°)`


c.)
`gamma=180°-(180°-75°-7°)=color(red)(82°)`


d.)
`beta=180°-2*75°=color(red)(30°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
2