Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
303
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A 45. feladat megoldása:
V(csonkakúp)=50 cm³ → 50=M×π×(r²+R·r+R²)/3 -ból → 50=M×1,0472×(1,3²+2,5·1,3+2,5²) , ebből 50=M×(1,0472×11,19) → 50=M×11,7182 → M=50/11,7182=4,267 cm lesz a csonkakúp keresett magassága! :)
0