Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
278
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A 42. feladat megoldása:
a; pont : V(összes)=50×(4·1,5³·π)/3=2120,575/3=706,8583 cm³ (50 db eredeti golyó) ;
n×(4·2³·π)/3+V(gömb)=706,8583 cm³ → n=21 darabra 703,717 cm³ a térfogat , a maradék V(gömb)=3,1413 cm³ → r(gömb)=0,9085 cm lesz, így összesen 22 darab kókuszgolyót tud elkészíteni! :)

b; pont : A kisebb méretű golyókra a reszelék → A(összes, kicsi)=50×(4·1,5²·π)=1413,717 cm² , míg a 21 darab nagyobb gömbre a reszelék → A(összes, nagy)=21×(4·2²·π)=1055,575 cm² lesz ; ez az összes felszín 74,67%-a lesz pontosan! :)



0