Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
263
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A 8. feladat megoldása:
a; pont: a=3,2 cm és m=4 cm ; V(nagy gúla)=(T(alap)×m)/3=(3,2²×4)/3=40,96/3=13,653 cm³ a térfogata ;
b; pont: (4/0,8)³=V(nagy)/V(kicsi) → V(kicsi)×125=V(nagy gúla) → V(kicsi)=V(nagy gúla)/125=13,653/125=0,1092 cm³ a levágott kis gúla térfogata a hasonlóság miatt ;
V(csonkagúla)=V(nagy gúla)-V(nagy gúla)/125=124×V(nagy gúla)/125=0,992×13,653=13,544 cm³ lesz a csonkagúláé (térfogat)! :)
0