Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
317
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A 18. feladat megoldása:
a; pont: A szög hosszúsága → l=2,5+0,1+0,25=2,85 cm nagyságú!
b; pont: V(csonkakúp-rész)=0,1×π×(0,25²+0,25·0,1+0,1²)/3=0,03063/3=0,01021 cm³ ; V(hengeres-rész)=0,1²×π×2,5=0,07854 cm³ ; V(kúp-rész)=(0,1²×π×0,25)/3=2,618×10-³ cm³ , így az össztérfogat (a szeg térfogata) → V(szeg)=0,091368 cm³ .

Egy szög tömege: m(szög)=0,091368×7,8=0,7127 g , tehát 1 szög 0,07127 dkg lesz → 10 dkg szög összesen (10/0,07127)=140,311 darab körülbelül, azaz kerekítve 140 darab szöget kaphatunk 10 dkg-ért! :)
0