Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
272
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

14. feladat megoldása:
a; pont: A gúla oldallapjainak magassága: (66/2)²+56²=m(o)², ebből m(o)=√4225=65 cm lesz, így a gúla felszíne most már számolható → A(gúla)=T(alap)+P=66²+4·(66×65)/2=4356+8580=12.936 cm²=129,36 dm² ;

b; pont: (1/2)³=V(kis gúla)/V(nagy gúla) → V(kis gúla)=V(nagy gúla)/8=(T(alap)×M)/24=(66²×56)/24=10.164 cm³ → V(csonkagúla)=V(nagy gúla)-V(kis gúla)=7×V(kis gúla)=7×10.164=71.148 cm³ lesz a csonkagúla térfogata! :)
0