Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS holnap tz szerves kémiából!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
346
Benzol tömény ((98m / m)% - os) salétromsavval történő nitrálásával kell előállítani 250 kg nitrobenzolt.

a) Írd fel az előállítás egyenletét!

b) Számítsd ki 250 kg nitro-benzol előállításához szükséges benzol mennyiségét kg-ban, ha a kitermelés 92%-os!

c) Számítsd ki az előző pontban kiszámolt mennyiségű benzolhoz elméletileg szükséges 100%os salétromsav mennyiségét kg-ban!

d) Számítsd ki az elméletileg szükséges (98m / m)% -os salétromsav térfogatát dm ^ 3 ben (a (98m / m)% - os salétromsav sűrűsége: 1501kg / (m ^ 3) )!

Ar(H) = 1000 Ar(C) = 12, 0 Ar(N) = 14, 0 Ar(O) = 16, 0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos, tz, szerves
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Ezt már egyszer megoldottam, az idei Curie kémiaverseny egyik, 11-12. osztályos feladata! :)

Fogadd szeretettel!
0