Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
330
Segítséget szeretnék kérni!
4,25×10¹²+5,21×10¹³+3,74×10¹¹
Gyök 4,9×10⁷
Nem találtam gyök jelet azért irtam oda !
Nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szia!

10¹¹×(3,74+5,21×100+4,25×10)=10¹¹×567,24=10¹³×5,6724 lesz a végeredmény kiemelés után! :)

√(4,9×10⁷)=7000=7×10³ lesz a gyökvonás végeredménye! :)
0

√(49×10⁶)=7×10³=7000 pontosabban leírva a gyökvonás! :)
0

(Ez nem válasz, hanem hozzászólás a kérdéshez.)

> Nem találtam gyök jelet azért irtam oda !

2 lehetőség is van rá:
    • eHázi saját jelölőnyelv: `"["`gyok`"]"`4.9 * 10⁷`"["`/gyok`"]"` eredménye:  4.9 * 10⁷ 
    • AsciiMath jelölőnyelv: `\``sqrt(4.9 * 10^7)`\`` vagy `\``root()(4.9 * 10^7)`\`` eredménye: `sqrt(4.9 * 10^7)`

Az utóbbihoz lásd kazah tagtársunk gyorstalpalóját: https://ehazi.hu/q/114769
0