Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
441
Házi feladat a következő: Beteszünk a bankba 1 millió forintot évi 7,2 %-os kamattal, 3 hónapos folyamatos lekötéssel. Ez azt jelenti, hogy 3 havonta kiszámítják a kamatot, hozzáadják a pénzünkhöz, és ez a felnövekedett összeg kamatozik tovább újabb 3 hónapig, és így tovább. Mennyi pénzt kapunk, ha 3 hónap múlva; ha 6 hónap múlva, ha egy év múlva, másfél év múlva vesszük ki a pénzünket? 
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kamatos kamattal tudod kiszámolni.

A negyedéves kamatláb: `"0,072"/4="0,018"="1,8"%`

Három hónap után: `C_1=1.000.000*(1+"0,018")^1=color(red)(1.018.000 \ Ft)`

Hat hónap után: `C_2=1.000.000*(1+"0,018")^2=color(red)(1.036.324 \ Ft)`

Egy év után: `C_3=1.000.000*(1+"0,018")^4=color(red)(1.073.967 \ Ft)`

Másfél év után: `C_4=1.000.000*(1+"0,018")^6=color(red)(1.112.978 \ Ft)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1