Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki ennek a megoldásában?

Főoldal » Középiskola » Matematika
288
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2 féle asztal van:
    • 8 személyes
    • 6 személyes

Ezek váltakozásából tevődnek össze a 2 féle asztalsorok:
    • páratlan sorokban 3 darab 8 személyes és 2 darab 6 személyes — `3 * 8 + 2 * 6 = 36` személy
    • páros sorokban 2 darab 8 személyes és 3 darab 6 személyes — `2 * 8 + 3 * 6 = 34` személy

Mivel 2 féle asztalsor van, az asztalsorok számát elosztjuk 2-vel: `11 // 2 = 5, \ maradék \ 1`.
Ez azt jelenti hogy minden asztalsor féléből van 5 darab, valamint az első, a páratlan féléből még 1.
Tehát összesen `5 * (36 + 34) + 36 = color(red)386` személy számára van hely.
0