Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Távolság!

Főoldal » Középiskola » Fizika
324
Egy 700 N súlyú fiú és egy 550 N súlyú kislány hintázik. A fiú 1,5 m-re ül a mérleghintán a forgástengelytől az egyik oldalon. Mekkora távolságra üljön a kislány a másik oldalra, hogy egyensúlyban legyenek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"F"_1*"l"_1="F"_2*"l"_2`

`700 \ "N"*"1,5" \ "m"=550 \ "N"*"l"_2`

`color(red)("1,91" \ "m"="l"_2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1