Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek Matematika feladatban! !!SOS!!!Köszönöm szépen!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
472
1. Hajni a {H; a; j; n; i; 1; 9} halmaz elemeiből 4-karakteres jelszavakat készít. Hányféle jelszót gyárthat, ha a) a 4 karakter között nincs két egyforma; b) a 4 karakter között lehetnek egyformák is? (16/1)

2. Angolóra után 12 tanuló egyesével kimegy a teremből. a) Hányféleképpen lehetséges ez? b) Hányféleképpen lehetséges ez, ha Csilla és Panni szeretne lenni a „két utolsó”? c) Hányféleképpen lehetséges ez, ha Zoli, Gábor és Peti szeretne lenni az „első három”? (17/3)

3. Egy könyvespolcon 7 különböző matekkönyv van. Hányféleképpen tehetjük őket egymás mellé, ha az Egységes Érettségi Feladatgyűjtemény két kötetét mindenképpen egymás mellé szeretnénk helyezni? (király/8)

4. Egy úszóversenyen 8-an indulnak. Hányféleképpen alakulhat az első 3 dobogós sorrendje? (király)



Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
a.)
`(7!)/((7-4)!)=color(red)(840)`


b.)
`7^4=color(red)(2.401)`




2.)
a.)
`12! =color(red)(479.001.600)`


b.)
`2*10! =color(red)(7.257.600)`


c.)
`3!*9! =color(red)(2.177.280)`




3.)
`2!*6! =color(red)(1.440)`




4.)
`(8!)/((8-3)!)=color(red)(336)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0