Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
292
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ezek a képletek kellenek hozzá:
T=R²·π
t=r²·π
P=π·(R+r)·a
A=π·[R²+r²+(R+r)·a]
I.
T=12²·π=452,39 cm²
t=6²·π=113,1 cm²
P=π·(12+6)·10=565,49 cm²
A=π·[12²+6²+(12+6)·10]=1130,97 cm²
II.
T=12²·π=452,39 cm²
t=3²·π=28,27 cm²
P=π·(12+3)·10=471,24 cm²
A=π·[12²+3²+(12+3)·10]=951,9 cm²
III.
T=6,15²·π=118,82 cm²
t=4,76²·π=71,18 cm²
P=π·(6,15+4,76)·3,11=106,6 cm²
A=π·[6,15²+4,76²+(6,15+4,76)·3,11]=π·[37,8225²+22,6576²+(6,15+4,76)·3,11]=296,6 cm²
A csonkakúp magassága: m= a²−(R−r)² 
I. m= 10²−(12−6)² =8 cm
II. m= 10²−(12−3)² =4,36 cm
III. m= 3,11²−(6,15−4,76)² =2,78 cm
2