Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
378
Valaki esetleg meg tudná ezt oldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.
A kapcsoló átkapcsolásakor az első pillanatban a kondenzátorban tárolt energia:
W=1/2·C·U²=1/2·500·10⁻⁶·12²=0,036 Ws
2. Ugyanekkor a tekercsben tárolt energia nulla.
3. t=T/4 időpillanatban az áram maximális lesz, ekkor a rezgőkör teljes energiáját a tekercs tárolja:
W=1/2·L·I²
Veszteségmentes rezgőkört feltételezve kezdetben a kondenzátorban tárolt energiát t=T/4 időpillanatban teljes egészében a tekercs tárolja, így írható:
1/2·C·U²=1/2·L·I²
Ebből az áram:
I=U·√ C/L =12·√ 500·10⁻⁶/2·10⁻³ =6 A
4. A rezgőkör periódusideje:
T=2π·√ L·C =2π·√ 500·10⁻⁶·2·10⁻³ =6,28 ms
-1