Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldás levezetve

Főoldal » Általános iskola » Matematika
370
Anna hatszor annyi idős mint Benedek. A köztük lévő korkülönbség 40 év hány évesek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Anna (6·x) éves most, míg Benedek "x" éves.
A köztük levő idő épp 40 év, ezért: (6·x-x)=40 az egyenlet → 5·x=40 , tehát x=8 év, Benedek most 8 éves, míg Anna hatszorannyi, azaz 48 éves most! :)
0