Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldás levezetéssel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
274
(4x-7/5) : 3=2 1/3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

(4x-7/5)=7 lesz, mert (7/3)·3=7 ; szorozzuk mindkét oldalt 5-tel
(20x-7)=35 ;
20x=(35+7)=42 , osztunk 20-szal (mindkét oldalt)
x=42/20 amit egyszerűsíthetünk 2-vel, így kapjuk, hogy → x=21/10 a végeredmény! :)
0