Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A metil amin vízben rendkívül jól oldódik. 100 gramm víz 95900 köbcentiméter standard állapotú metil amint képes feloldani. Hány tömegszázalékos az így keletkező oldat?

Főoldal » Középiskola » Kémia
300

Levezetéssel esetleg valaki le tudná irni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

A metil-amin tömege: (95.900/24.500)=3,9143 mol, tehát m(amin)=3,9143 mol×31,07 g/mol=121,617 g lesz.
Mivel 100 g víz felold 121,617 g metil-amint, így 221,617 g oldatban lesz jelen 121,617 g amin, így a tömeg%-os összetétele pontosan → (100/221,617)×121,617=54,88 tömeg%, tehát ilyen mondhatni "tömény" lesz az oldatunk! :)
1