Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jól oldottam meg az utolsó feladatot? Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
285
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az össztérfogat a következő lesz: V(összes)=8·(3,25²·π·12)= 8·(126,75·π)=1014·π=3185,575 cm³, ez pontosan 3,186 liter (ugyanennyi dm³), így az a; pontra a válasz: NEM ELÉG a munkához a 3 literes lábasunk, mert több a térfogat! :)

A b; pontra a megoldás: V(gömb, nagy)=(4·R³·π)/3=3185,575 , melyből R³=760,5 , köbgyököt vonva R=9,128 cm lesz a sugár! :)

Megjegyzés: Jól számoltál a b; pontnál, csak az a; pontra nem adtál választ!
Módosítva: 1 éve
0