Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kúpos feladatban kaphatnék segítséget?

Főoldal » Középiskola » Matematika
269
A 3. az a feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A 3-as feladat megoldása:
A kúp alkotóját előbb ki kell számolni Pitagorasz-tétellel → 2²+3²=a² , ebből a²=13 , azaz a=√13=3,61 cm lesz.

Egy kúpnak a palástja (kettő van belőle, mert kettőskúp): P=r·π·a=2·√13·π=22,654 cm² , mivel két palástot tettünk össze, így a végső felszín ennek a kétszerese lesz → A(összes)=2·P=2·22,654=45,31 cm² , ennyi lesz tehát a kérdezett felszín értéke! :)
0